
Sezonun ilk Grand Slam turnuvası özelliği taşıyan Avustralya Açık’ta tek erkeklerde Rafael Nadal, tek kadınlarda ise Serena Williams rakiplerini eleyerek bir üst tura adlarını yazdırdı.
Avustralya’nın Melbourne şehrinde düzenlenen organizasyonda daha önce 6 şampiyonluk elde eden kadınlar dünya 2 numarası ABD’li Serena Williams korttaki vatandaşı olan rakibi Nicole Gibbs’i 2-0 geçerek 4.tura yükseldi.
Maçta zorlanmayan Williams, Gibbs’i 6-1 ve 6-3’lük setlerle maçı 2-0 kazanmasını bildi.
Tek kadınlarda dünya sıralamasında 9. Basamakta bulunan Büyük Britanyalı Johanna Konta ise Danimarkalı 17 numaralı seri başı Caroline Wozniacki’yi 6-3 ve 6-1’lik setlerle 2-0 yenerek adını bir üst tura yazdıran isimler arasında yer aldı.
Tek kadınlarda günün süprizini ise dünya 6 numarası Slovak Dominika Cibulkova’yı 6-2, 6-7 ve 6-3’lük setlerle 2-1 yenen dünya 30 numarası Rus Ekaterina Makarova gerçekleştirdi.
Dünya 116. Sırasında yer alan ABD’li Jennifer Brady ise 14 numaralı seribaşı Rus Elena Vesnina’yı 7-6 ve 6-2’lik setlerle 2-0 yenerek günün bir diğer süprizine imza attı.
NADAL ZORDA OLSA…
Erkeklerde korta çıkan Dünya 9 numarası Rafael Nadal seribaşı olarak çıktığı karşılaşmada 24 numaralı seribaşı Alman Alexander Zverev’i 4 saat 5 dakika süren mücadelede 4-6, 6-3, 6-7, 6-3 ve 6-2’lik setler sonucunda 3-2 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı.
Günün diğer karşılaşmalarında 8 numaralı seri başı Avustralyalı Dominic Thiem, Fransız Benoit Paire’yi 3-1, 11 numaralı seribaşı Belçikalı David Goffin, Hırvat Ivo Karlovic’i 3-0 ve 13 numaralı seribaşı 13 numaralı seribaşı İspanyol Roberto Bautista Agut ise vatandaşı David Ferrer’i 3-1 yenerek 4.tura yükselen isimler oldu.