
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Birinci Ligi'nde mücadele eden Karadeniz ekiplerinden Samsunspor düşme hattından uzaklaşma mücadelesi veriyor. Kulübün teknik direktörü Osman Özköylü, önlerindeki kalan maçlarında karşılaşacakları hiçbir rakipten korkmadıklarını söyledi. Özköylü, bu anlamda Eskişehirspor maçının da bunlardan biri olduğunu ifade etti.
Samsunspor teknik direktörü Osman Özköylü, Nuri Asan Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyerek takımın gidişatı hakkında açıklamalar yaptı. Geçen hafta İstanbul'da oynadıkları Ümraniyespor deplasman maçına puan ya da puanlar almak için çıktıklarını ancak mağlup olduklarını dile getiren Özköylü, maalesef bazı oyuncularının kapasitelerinin yüzde 100'ü ile oynamaları gerekirken yüzde 50'sini bile sahaya yansıtamadıklarını aktardı. Normalde bu oyuncuları çıkarıp yerine başka futbolcu oyuna alması gerekirken kadrolarının buna imkan tanımadığını belirtti.
Osman Özköylü, özellikle forvet bölgesinde yeterli oyuncularının olmamasının takım için büyük bir handikap oluşturduğunu kaydetti. Ancak buna rağmen güçlü rakipleri Ümraniyespor karşısında birkaç pozisyon bulduklarını fakat bunları da değerlendiremediklerini bildirdi. Bundan önceki karşılaşmalarda kendilerinden daha iyi takımlara yenildiklerini ancak Ümraniyespor müsabakasında yenilgiyi hiç beklemediğini bildirdi.
Elimizdeki Kadroyla Yetinmek Zorundayız
Kadrodaki mevcut oyuncularla ilk yarıyı tamamlamak zorunda olduklarını vurgulayan teknik direktör Özköylü, her şeye rağmen oyuncularının şu ana kadar gerçekten aslanlar gibi mücadele ettiğini aktardı. Bir maçtaki kötü oyun sebebiyle tüm oyuncularını yargılamasının haksızlık olacağını anlatan Özköylü, futbolcularına herkesin teşekkür borcu olduğunu dile getirdi. Bundan sonraki maçlarda daha iyi sonuçlar almaya odaklandıklarını ifade eden Osman Özköylü, tüm potansiyellerini sahaya yansıtarak oynamaları halinde hedeflerine ulaşabileceklerini söyledi. Hiçbir rakipten korkmadıklarını kaydeden teknik direktör, Bu anlamda Eskişehirspor maçını da bunlardan biri olarak gördüğünü bildirdi. Eskişehirspor'un çok önemli oyunculardan kurulu çok iyi bir ekip olduğunu söyleyen Özköylü, Süper Lig ayarında bir takıma karşı oynayacaklarını anlattı. Ancak yine de maçtan çok umutlu olduğunu vurgulayan Osman Özköylü, asla korkmadıklarını Eskişehir'den puan veya puanlarla ayrılacaklarına inandığını bildirdi.
Bu arada Samsunspor, Eskişehirspor maçı hazırlıklarına teknik direktör Osman Özköylü idaresinde Nuri Asan Tesisleri'nde yaptığı idmanla başladı. Kırmızı – beyazlı ekip, antrenmana pas çalışmasıyla başladı, ardından da takım taktik ağırlıklı çift kale maç yaptı.