
Formula 1 Grand Prix yarışlarının iddialı ekiplerinden Mercedes takımının yöneticileri, geçtiğimiz günlerde emeklilik kararı alan pilotları Nico Rosberg'in yerine yeni bir isim arayışına girdi. Alman takımının, Rosberg'in boşluğunu ünlü Formula pilotlarından Fernando Alonso ile kapatmayı düşündüğü iddia ediliyor. Nico Rosberg, 2016 Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın kapanış yarışı olan Abu Dabi Grand Prix'sini ikinci sırada bitirken kariyerindeki ilk şampiyonluğunu elde etmişti. Rosberg, kupayı kaldırdıktan bir kaç gün sonra sürpriz şekilde artık otomobil yarışlarına veda edeceğini açıklamıştı. Yıllardır hayalini kurduğu Formula 1 şampiyonluğuna nihayet ulaştığını belirten Alman pilot Nico Rosberg, kariyerinin zirvesindeyken emekliye ayrılacağını dile getirmişti.
Formula 1 Grand Prix'i 2016 sezonunda Nico Rosberg'in emeklilik kararını açıklamasından sonra Mercedes takımı yönetiminin ünlü Alman pilotun boşluğunu kiminle dolduracağı merak konusu. Dedikoduların alabildiğine yükseldiği ortamda Mercedes'in takım patronu Toto Wolff duyanları heyecanlarından bir açıklama yaptı. Tecrübeli yönetici Wolf, Nico Rosberg'in kararını öğrendikten sonra yerine düşündükleri ilk ismin, İspanyol pilot Fernando Alonso olduğunu dile getirdi. Alonso'nun büyük saygıyı hak eden bir pilot olduğunu ifade eden Toto Wolff, kendisinin yetenek, hız ve tecrübeyi bir araya toplayan çok değerli bir otomobil yarışçısı olduğunu aktardı. Wolf, akıllarına gelen ilk seçenekler arasında Alonso'nun ilk sırada sırada geldiğini belirtti. Mercedes'in yöneticileri arasında Fernando Alonso'nun adı geçse de ünlü pilotun mevcut takımı Mc Laren Honda ile 1 yıllık daha sözleşmesi bulunuyor. Bu sebeple Mercedes yöneticilerinin çeşitli alternatifler üzerinde de çalıştığı öğrenildi.
Genç Test Pilotu Wehrlain de Gündemde
Mercedes takımının bir diğer şampiyon pilotu Lewis Hamilton'ın takım arkadaşı olarak ekibin test sürücüsü Pascal Wehrlein'in de ismi geçiyor. 22 yaşındaki başarılı pilotun yeterli tecrübeye sahip olmamasının takımda endişeye yol açtığı belirtiliyor. Alman ekibinin listesinde yer alan isimler arasında Williams takımının pilotlarından Valterri Bottas'ın adı da yer alıyor. Bununla birlikte Toto Wolff, yeni pilotları kim olursa olsun takım felsefesinden asla taviz vermeyeceklerini ve iki pilota da tüm yarışlarda aynı fırsatın tanınacağını kaydetti.