
Beşiktaş – Bursaspor maçının oynandığı Vodafone Arena Stadı'nın önünde gerçekleştirilen hain terör saldırılarına dünyadan da tepki yağıyor. İspanya Futbol Federasyonu, bombalı araçla düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 30'u çevik kuvvet polisi 38 kişi ile 200'ü aşkın yaralıyı anmak için La Liga ve diğer alt liglerde oynanacak maçlardan önce birer dakikalık saygı duruş yapılmasını kararlaştırdı.
İspanya Futbol Federasyonu'ndan resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada İstanbul'daki terör saldırısında hayatını kaybedenler için maçlardan önce birer dakikalık saygı duruşu yapılacağını açıkladı. Federasyonun açıklamasında sporda ve hayatın hiçbir alanında terör ve şiddete yer olmadığına dikkat çekildi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına böyle bir barbarlık karşısında yalnız olmadıklarını göstermek için İspanya'daki tüm maçlarda saygı duruşu yapılmasının kararlaştırıldığı vurgulandı. La Liga'da günün ilk maçı olan Eibar - Alaves müsabakasında her iki takımın oyuncuları başlama vuruşundan önce orta sahada toplanarak bir dakika saygı duruşunda bulundu. Tribünlerin dolduran İspanyol taraftarlar da ayağa kalkarak saygı duruşuna iştirak etti.
Saldırı İspanyol Gazetelerinin Birinci Sayfalarında
İspanya'da yayın yapan spor gazeteleri de birinci sayfalarından İstanbul'daki hain terör saldırılarını kınayan haberlere yer verdi. Logosunda Türk bayrağını basarak Türk halkının yanında olduğunu yazan Marca gazetesi, sürmanşetinden verdiği haberinde 'Beşiktaş'ın stat kapılarında terör saldırısı' başlığını kullandı. Gazete, Bursaspor maçının bitiminden yaklaşık 2 saat sonra bomba yüklü araçla saldırı yapıldığını yazdı. El Mundo Deportivo gazetesi de İstanbul'daki bombalı terör saldırılarını birinci sayfasından kullanan basın kuruluşları arasında yer aldı. Büyük puntolarla 'katliam' başlığını kullanan El Mundo Deportivo, spotunda ise 'İstanbul'da Beşiktaş'ın stadında terörist saldırı' ifadelerine yer verdi.
As gazetesi ise 'Beşiktaş'ın stadının yanında bomba yüklü araç patlatıldı' derken Sport gazetesi 'Beşiktaş'ın stadının yanında terör saldırısı gerçekleştirildi' şeklinde ifadeler kullandı. İspanyol gazeteleri büyük bir hassasiyet göstererek 38 kişinin şehit olduğu saldırının haberlerini özenli bir dille birinci sayfalarına taşımasına rağmen Türk basını sınıfta kaldı. Maç sebebiyle gece baskı saatleri uygun olmasına rağmen gazetelerin neredeyse tamamı bugünkü (11 Aralık pazar) baskılarının birinci sayfalarında hain saldırıya yer vermedi.