
Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) tarafından organize edilen Taipei Challenger Turnuvası Tayvan’da gerçekleşti. Teklerde 2. Turda veda eden milli teniscimiz İpek Soylu çiftlerde partneri Büyük Britanyalı Naomi Broady ile yarı finaale kadar çıkabildi. Yarı Finalde Rus Natela Dzalamiidze – Veronika Kudermetova çiftine 2-0’lık mağlibiyet sonucu elendi.
Yarı Final Mutluluğu Yaşadık
Tayvan’ın başkenti Taipei’de gerçekleşen 115.000 $ ödüllü turnuvanın çeyrek finalinde Tayvanlı Chin Wei Cha ve Japon Riko Sawayanagi ile mücadele eden İpek Soylu – Naomi Broady ikilisi 6-2, 6-4 lük skorlar ile 2-0 kazanmıştı. 55 dakika süren karşılaşma sonucu yarı finale yükselerek büyük bir mutluluk yaşatmışlardı. Bir çok başarıya imza atan, ülkemizi onure eden İpek Soylu mutluluğu yarı finale kadar yaşatabildi.
Henüz 20 yaşında olan milli tenisçimiz İpek Soylu 2016 sezonundaki son karşılaşmasına çıktı. Tayvan’ın başkenti Taipei’de gerçekleştirilen WTA 125K turnuvasında teklerde 2. Turda elenmesine rağmen çiftlerde yarı finale kadar yükseldi. 3 numaralı seribaşı takım olarak ter döktükleri karşılaşmada İpek Soylu – Naomi Broady ikilisi 54 dakika süren bir mücadele verdi. Üç kez servis kırmalarına rağmen setlerde kaybederek turnuvaya veda etmek zorunda kaldı.
Taipei, geleneksel bir tenis merkezi olmakla kalmayıp tenis alanında giderek güçlenen bir kent merkezi haline gelmeye başladı. OEC Taipei WTA Challenger 2008 yıllarında yükselişe geçmeden önce ITF tarafından durdurlumuştu. 2012’de WTA 125K serisi ile etkinliklerin ilkini yaşayan Taipei bu büyük organizasyona da ev sahipliği yapmış oldu. Turnuva Başkent Taipei’de kapalı hardcour’ları bulunan arenada gerçekleşti. Katılımın ve ilginin yoğun olduğu müsaabakayı çiftlerde Natela Dzalamidze / Veronika Kudermetova ikiisi, teklerde ise Evgeniya Rodina kazandı. Turnuva 14-20 Kasım 2016 tarihleri arasında gerçekleşti.
Tenis oynamaya 6 yaşında başlayan milli sporcumuz İpek Soylu dünya sıralamasının 155. Basamağında yer almaktadır. Geçmişinde birçok başarıya imza atan İpek Soylu 2012 yılında Wimbledon’da gençler kategorisinde ana tabloda ter döken ilk Türk kadın tenisçi olma başarısını da göstermiş oldu. Kariyerinde 5 kez ITF şampiyonluğuna ulaştı. Ayrıca Grand Slam turnuvasında çiftlerde aldığı şampiyonluk sonucu ilk Türk olma özelliğine de sahiptir. 2016 Fransa Açık Tenis Turnuvası’nda ana tabloda kalmayı başaran ikinci Türk kadın tenisçimiz olmuştur.