
Avustralya Açık’ta Djokovic Depremi !
Sezonun ilk Grand Slam turnuvası olan Avustralya Açık’ta Djokovic şoku yaşanıyor. Dünya tek erkekler sıralamasının geçen sene 1. Basamağında yer alan Sırp raket Avustralya Açık 2. Turunda karşılaştığı Özbek Denis Istomin’e yenilerek turnuvaya veda etti.
Avustralya’da Açık’da deprem etkisi yaratan maçta Dünya iki numarası Djokovic, sıralamada 117. Sırada bulunan Özbek rakibine yenilerek sezonun ilk Grand Slam turnuvasına erken veda ederek tenis kortlarında mücadeleyi takip eden seyircilere ve tenis dünyasında şok etkisi yarattı.
2006-2007 yılından bu yana ilk defa Avustralya Açık’ta 2. Turda veda eden Sırp raket 6-7, 7-5, 6-2, 6-7 ve 4-6 biten setler sonucunda 3-2’lik skorla elenen Sırp raket bu alanda yürüttüğü rekabette Andy Murray’ın gerisinde kalmış oldu.
Avstralya’nın Melbourne şehrinde düzenlenen ve devam eden turnuvada tek erkekler 2. Turunda organizasyonda 6 şampiyonluğu elinde bulunduran 2 numaralı seri başı olarak katıldığı turnuvaya erken veda eden Djokovic tün tenis dünyasını şok etti.
Maçta 3-2’lik skorla Djokovic’i elemeyi başaran Özbek Denis Istomin, üçüncü turda Pablo Carreno Busta ile karşılaşacak.
4 saat 48 dakika süren mücadelede zaferle ayrılan Denis Istomin, zorlu bir karşılaşmadan ve geçtiğimiz yılın Dünya 1 numarasını elemekten mutlu ve gururlu olduğunu dile getirdi.
1. Tur eşleşmesindeki Hırvat Ivan Dodig ile eşleşen Özbek raket ikinci turda Dünya 2 numarası Sırp raket Novak Djokovic’le eşleşmişti. Dünya sıralamasında 117. Sırada bulunan Istomin, Novak Djokovic’i de bu turda eleyerek 3. Tura yükselmiş oldu. Geçtiğimiz sene Dünya 1 numarası olan Novak Djokovic’te önlenemez düşüş devam ediyor.